Bent u ook zo dol op subtekst?

De oude computer (maar met nieuw grafische kaart) is aangesloten op de televisie en we hebben uitzending gemist ontdekt. Het mooiste is dat je zo lekker door kunt kijken. Penoza ging er in twee avonden doorheen. Heerlijk. Als je dat doet komt het verhaal veel beter tot zijn recht. Geen ‘hoe zat het ook weer’ momenten, of ‘oh ja, met hem of haar was ook nog wat.’ Nu zitten we in het tweede seizoen van Flikken Maastricht. Ik had me er niet veel van voorgesteld. ´We geven het één aflevering.´ Maar hij is warempel heel aardig.

De plot van iedere aflevering, de personages en de langere verhaallijn, die hebben een hele mooie samenhang. Als Angela Schijf laat bij een plaats delict arriveert en zich verontschuldigd, gaat dat niet alleen over dat moment. ´Sorry dat ik te laat ben.´Als kijker weet je dat ze al afleveringen lang verzuimt aan haar partner op te biechten dat zij het was die hem vorig seizoen heeft neergeschoten. Leuk stukje subtekst en dat soort momenten zijn er aan de lopende band.

Als je maar één aflevering per week bekijkt, en er af en toe één mist, ontgaan je dit soort details. Dat is spijtig, want het maakt het verschil tussen een aardig en een goed script. Uitzending gemist en dan lekker de hele avond doorkijken: ik kan het iedereen aanraden.

Geef een reactie