Het lichte hart van de mastodont

9789081831802_frontcover

Gordon is achttien en heeft eindexamen gedaan. In de leemte tussen school en studie wil hij zijn vrijheid en meerderjarigheid vieren. De hete zomermaanden blijken echter leeg en eenzaam. Zijn moeder Hetty is na zijn achttiende verjaardag met haar nieuwe vriend naar Frankrijk geëmigreerd om daar een B&B te beginnen. Gordon woont na het overhaaste vertrek van zijn moeder in het appartement van zijn oma, die in een zorgcentrum op sterven ligt. Zijn vader, Victor, is jong overleden.

Op de sterfdag van zijn vader krijgt Gordon bezoek van Dimitri Yanides, een oude bekende van zijn ouders. Hij merkt op dat Gordon erg op zijn vader lijkt en dat wekt in Gordon het sluimerende verlangen om meer over zijn vader te weten. Dat wordt zijn doel deze zomer. Lijkt hij echt zo op zijn vader? Niemand heeft dat ooit eerder gezegd.

Gordon Hauspie is een roman over volwassen worden. Het is een avontuur waarin drama, humor en symboliek elkaar afwisselen terwijl de waarheid rondom de dood van Gordons vader zich langzaam ontvouwt.

Lees een fragment via Google Books.