De zoete geur van wrange liefde

Een nieuw geschreven theatertekst rondom bestaande muzieknummers, oorspronkelijk geschreven in opdracht van Theatergroep Augustus.

Een toneel-versie (beperkt in het aantal muziek-elementen) van het stuk is verschenen bij De toneelcentrale en ook verkrijgbaar via Theateruitgeverij Grosveld.

Belangstellende theatergroepen kunnen daar zichtzendingen opvragen of tekstboekjes kopen. Wie het stuk op de planken brengt, krijgt op aanvraag (bij mij, kosteloos) regie-aantekeningen, advies over de te gebruiken arrangementen en het beeldmerk in diverse bestandsformaten.

 

Korte inhoud

Wetenschapper Thelonius Ananga onderzocht de chemie van de liefde. Het is nu drie jaar geleden dat hij onder geheimzinnige omstandigheden stierf. Zijn weduwe Bea heeft er genoeg van om te treuren. Ze wil vreugde in haar leven en om dat te bereiken wil ze dat er eindelijk eens een kleinkind komt. Haar vier dochters en haar zoon denken daar heel anders over. Met name haar jongste dochter heeft een ander voornemen: zij wil weten hoe haar vader om het leven kwam. En als de familiebijeenkomst laveert tussen relatieklucht en duister drama blijkt dat liefdesdokter Thelonius Ananga tot ver over zijn graf regeert.

8 vrouwen

6 mannen

(1 vrouwenrol kan relatief eenvoudig naar een mannenrol worden omgeschreven)

 

flyproef

 

 

Geef een reactie