Oom Ludo

Oom Ludo is nu verkrijgbaar!

Het fysieke boek ‘Oom Ludo’ is te koop via bol.com en op aanvraag via de betere boekhandel.

Het e-book is verkrijgbaar via de meeste reguliere e-boek kanalen, zoals Smashwords, bol.com en kobo.

Korte inhoud

Oom Ludo geniet dagelijks van zijn uitzicht op een parkje totdat wordt aangekondigd dat er daar een flatgebouw zal verrijzen. Moet hij zich verzetten of leren omgaan met een veranderende wereld?

Op zijn queeste om een mogelijk noodlot af te wenden, ontmoet hij vrienden en vijanden. Maar wie is wie? Een de projectleider, een architect, een nachtelfje, een taxichaufeur, de eigenaar van een kiosk… het is een rariteitenkabinet van mensen met ieder hun eigen beweegredenen. En alle ontmoetingen brengen herinneringen boven aan zijn overleden moeder en zijn zeven zussen, met wie hij weinig contact heeft. Het is maar de vraag of het parkje gered kan worden, maar misschien moet Ludo in eerste plaats zichzelf leren redden.

Iedereen heeft wel een Oom Ludo in z’n leven. Soms is het echt een oom, maar even zo vaak een buurman, een neef, een collega of een vriend. Misschien ben je zelf wel een beetje een Oom Ludo. Zonderling. Eenling. Introvert. Intelligent. Met wat autistische trekjes. Iemand die altijd net iets anders tegen de wereld aankijkt dan anderen. Dat is soms hinderlijk, soms lachwekkend, soms verfrissend. Oom Ludo gedijt het beste als hij gewoon zijn eigen gang kan gaan. Maar wat gebeurt er als zijn wereld verstoord wordt?

Frank Norbert Rieter (1973) publiceerde de novelle ‘De dundenker’ en diverse korte verhalen en toneelstukken. Hij woont met zijn man in Nijmegen, waar hij actief is als theatermaker en organisator van literaire events.

De pers over Oom Ludo

“Een vlot geschreven verhaal met een verrassende plot” – Susan Gosselink voor NBD Biblion (bron)

“Rieter heeft een prachtige, gelaagde, allegorische roman geschreven. Het kijken naar en ‘het zien van’, het doorgronden van de veranderende wereld van alledag is een leidend thema is. Het boek is spannend, maar ook grappig en verdiepend.” – Jan Stoel voor DLVA (bron)

“Ik merk dat ik niet te veel over de inhoud wil vertellen, omdat ik deze roman iedereen zou willen aanraden en niets wil bederven. We hebben hier met een leuk, spannend en grappig boek van doen, dat het waard is om te lezen. Niet in de laatste plaats vanwege, ik zei het al, het taalgebruik.“ – Jan Maurits Schouten voor Ugenda (bron)