In wel honderd kleine wijzigingen streven naar perfectie

Het werd tijd voor onderhoud aan de website. Een kopje voor de schrijfworkshop is toegevoegd en in het rechter menu heb ik een button in elkaar geknutseld. Alle onderwerpen waar iets aan veranderd was zijn voor nu weer up-to-date. De grauwe Mercuriuskop heb ik vervangen door een iets fleuriger uithangbord met de feitelijke titel van dit blog. Dat zijn de grote wijzigingen. En natuurlijk blijf ik ook iedere keer weer schaven aan al die teksten waar in wezen niets aan gewijzigd hoeft te worden. Een beetje anders is misschien toch net iets beter.

Ik had mijn roman ‘Gordon Hauspie’ ongeveer een jaar niet ingezien. Ik heb er nog geen geschikte uitgever voor gevonden en wil deze zomer plannen maken voor het vervolg. Ga ik opnieuw uitgeverijen selecteren om het manuscript ongevraagd heen te zenden? Wil ik me toch eens wagen aan een initiatief als tenpages? Of neem ik een goed voorbeeld aan iemand als Irene Wing Easton en begin ik mijn eigen uitgeverij? Wat ook het vervolg wordt, ik wilde de tekst nog één keer doornemen. Ik begin vandaag aan het derde hoofdstuk. Tot nu toe viel het me niet tegen: eigenlijk heb ik een heel fijn boek geschreven. Ik bracht wel veel kleine wijzigingen aan: een woordje weg of een zin net iets anders geformuleerd. En dat maakt het allemaal nog net iets beter.

Geef een reactie