Doe maar iets leuks met woorden

Tekst en beeld zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sommige teksten moeten in een palatino. Andere vragen om een verdana. Een courier is alleen geschikt voor filmscripts en op een comic sans zul je me nooit betrappen. Kantlijnen en kopstijlen stel ik met chirurgische precisie in voor ik aan een tekst begin.

Grafisch ontwerp is een hobby waar ik in de loop der jaren zoveel handigheid in heb gekregen, dat ik me af en toe voor semi-prof laat doorgaan. Bluf your way into graphic design. Posters, flyers, visitekaartjes, dat soort werk. Als ik de kans krijg waag ik me aan de opmaakt van boeken. Ook een prachtig vak.

Voor het stedelijk 4 & 5 mei comité mocht ik de flyer voor een schrijfwedstrijd ontwerpen. Bij het vaststellen van de opdracht werd al snel duidelijk dat er nog geen beeldmerk of fotomateriaal was. Er waren wel veel kreten en steekwoorden. Op basis van die woorden heb ik een ontwerp gemaakt. Hieronder staat het eindresultaat. Het is een soort expressionistisch beelddicht geworden dat de thematiek van de wedstrijd verwoordt. Toch handig als je als grafisch ontwerper ook een beetje kunt schrijven.

Geef een reactie