Double Dong

Ik zag dus twee stukken. In mijn vorige blog schreef ik over Zaka de klootzak. In deze over Double Dong.

Homo is dus een scheldwoord. Homofobie is net zo oud als de herenliefde zelf. Er is altijd weer een ‘new frontier’ waar intolerantie aan de kaak kan worden gesteld. Het stuk Double Dong verbeeldt de homofobie in de Hip Hop Scene. Het is een lyrische voorstelling. Rap- teksten worden gebruikt om gevoelens te uiten, als mantra, of als illustratie bij het spel. De heteroseksuele wereld van rapper MC Zuiver wordt langzaam en beeldend ontdaan van façades en het doen-alsof. Zijn strijd en zijn expliciete homofobie blijken zinloos. De mannen om hem heen ontdekken of bekennen de liefde voor mannen. In een over-the-top eindscène is MC Zuiver geïsoleerd in een wereld vol homo´s. Hij is de uitzondering en staat alleen.

Of dat was in ieder geval wat ik er in meende te zien. Het is een beeldend verhaal. Ik was onder de indruk van het fysieke spel. Het is een rauw en origineel homo-stuk, eindelijk eens zonder drag, engelen of beefcake boys. Heerlijk.

Er waren wel wat leuke parallellen tussen de twee voorstellingen. Daarover in m´n volgende post.

Geef een reactie