Schrijven is toch een beetje op vakantie gaan

We zijn een week van vakantie terug. Toen ik nog in loondienst was, gebruikte ik de vakantie om te schrijven. Nu heb ik amper een letter op papier gezet. Afgelopen dagen vroegen mensen regelmatig hoe onze vakantie geweest was en ik moet eerlijk bekennen dat ik daarover vrij diep moest nadenken. De mystieke ervaring van diepere ontspanning die mensen vaak omschrijven als ‘het vakantiegevoel’ heb ik dit jaar niet gehad. Misschien ben ik thuis wel te content met mijn dagelijkse bezigheden (schrijven), om me daar echt van los te willen maken. Amper waren we thuis of ik kroop al weer achter de computer voor twee korte verhalen (voor de PHP) en op dit moment werk ik aan de opzet voor een workshop ‘Literair Modelleren’ die ik wil geven tijdens de week van het schrijven. Een dezer dagen gaat ook weer de pen op het papier voor de roman-in-wording. Heerlijk. Ik zou bijna zeggen dat het me een vakantiegevoel geeft.

Geef een reactie