De inkeer van Maximiliaan Lex

lb maxlex groot 90 2

Komende maand wordt door theatergroep Augustus het stuk ‘De inkeer van Maximiliaan Lex’ gespeeld. Ik tekende voor de theatertekst, en ook voor de vertaling van een aantal bestaande muziekstukken. De voorstelling in Arnhem is al uitverkocht. Maar in Lindenberg in Nijmegen zijn nog kaarten.

De korte inhoud

Aan de dijk, met uitzicht over de uiterwaarden, ligt een koffie & curiosa zaakje dat gerund wordt door twee zussen, Lily en Marleen. Lily is gescheiden, Marleen is een uitgetreden non. Als op een dag een oude bekende van hen op de stoep staat, brengt dat pijnlijke herinneringen boven. Ze kennen hem als een oplichter en een leugenaar. Lili en Marleen doorzien zijn snode plannen, denken ze. Of is hij werkelijk veranderd? En als ieders belangen langzaam duidelijk worden, blijkt het knusse zaakje van Lili en Marleen ineens verre van Idyllisch.

Kaartjes kopen
zondag 15 mei, 14:30 uur, Huis van Puck, Arnhem [UITVERKOCHT]
kaartjes: via de spelers of via kaartjes@theatergroepaugustus.nl
vrijdag 20 mei, 20:30 uur, Steigerzaal, de Lindenberg, Nijmegen
zaterdag 21 mei, 20:30 uur, Steigerzaal, de Lindenberg, Nijmegen
Over de productie
Theatergroep Augustus brengt met ‘De inkeer van Maximiliaan Lex’ opnieuw een origineel verhaal, doorspekt met bekende muziekstukken in een nieuw jasje.
De voorstelling duur ca twee uur en dertig minuten, inclusief pauze.
Toneeltekst: Frank Norbert Rieter
Regie: Melan Floris Lambers
Muzikale Leiding: Wieke de Keyzer
Spel: Monique Aarntzen, Monique Brakkée, Ingrid Broeders, Hannemarieke Geurts, Milou Huisman, Mark Kuilder, Marco Langendoen, Marc Nieuwland, Sjoukje Later, Eline Smits, Jacomijn Bij de Vaate en Joost Willemen.
Stichting Theatergroep Augustus bracht sinds 2004 tien theaterproducties en organiseerde daarnaast moordspellen en wie-is-de-mol-weekenden. In de theaterproducties werken we met een mix van amateurs en professionals en streven we (ongesubsidieerd en met minimale middelen) naar een artistiek zo goed mogelijk eindresultaat.

 

Geef een reactie