En nu nog zelf toepassen wat ik aan anderen verkondig

Als voorbereiding op mijn workshop over dramatische personages maak ik wat aantekeningen over het schrijfproces. Als je voor je gevoel zit te modderen met een tekst en zeker als je helemaal vast zit, is het meestal hoog tijd om naar een andere fase/modus van het schrijfproces om te schakelen (vrij naar Flower & Hayes). Dus van schrijven naar redigeren, of terug naar de tekentafel, of eerst wat research. Wat je ook doet: doe in ieder geval iets anders, want zo trek je het vlot. Een uur later herlas ik voor dezelfde workshop The art of Dramatic Writing. Laios Egri (de schrijver) sloeg me om de oren met het belang van een goede premisse.

Ineens realiseerde ik me dat ik over mijn teksten voor de Mercuriuskop niet zo tevreden ben. Ze bevatten een paar leuke ideeën en personages, maar het geheel is richtingloos. En dat is het al een tijdje. Misschien is dat wel de reden dat ik me er iedere keer toe laat verleiden eerst iets anders aan te pakken. Wat ontbreekt is een goede premisse. Waarom heb ik dat toch niet eerder doorgehad? Terug naar de tekentafel!

Maar eerst de voorbereidingen voor de workshop afronden.

Geef een reactie