‘Ze willen iets: wraak of vergeving.’

Ik houd van vergane glorie. Verlaten en half ingestorte fabriekspanden, ooit symbool voor welvaart en voorspoed. Hotels die hun gloriedagen hadden in een tijd dat de Russische Tsaren er nog kwamen. Vergeten kustplaatsen die in stijl en opbouw de grandeur van de jaren twintig nog koesteren, maar waar geen toerist meer komt. Prachtig.

Ook bij personages houd ik van vergane glorie en de weemoed van vervlogen hoop. Wat had kunnen zijn. Als toch eens. Ach wee.

Maar in tegenstelling tot de fabriekspanden en hotels zijn personages niet verstild en uitgerangeerd. Ze willen iets: wraak of vergeving. Ze zijn op drift of oorlogspad. Door alle beschadigingen krijgen ze vaak iets kwaadaardigs of vileins. En dat is heel fijn, want dan ontstaat er conflict. Dan is er drama.

Vandaag deel ik met jullie een personageschets voor de eenakter waar ik aan werk: Menno, de nieuwe vriend van Layla.

1 thought on “‘Ze willen iets: wraak of vergeving.’”

Geef een reactie